Potešenie z čaju je viac než len nápoj, je to rituál, umenie a cesta objavovania. Pripravte sa na fascinujúcu cestu do sveta čajovej kultúry plnú chutí, vôní a tradícií od zberu čajových lístkov až po kvalitnú prípravu, odhalíme vám tajomstvá rôznych druhov čaju, ich spôsobov spracovania a jedinečného spôsobu ako si ich vychutnať.

Čo sa týka samotného zberu, čajové výhonky sa zbierajú ručne od skorého rána. Zbierajú sa mladé výhonky s maximálne 5 lístkami, čím sú mladšie, tým kvalitnejší je čaj. Existuje však mnoho druhov čaju, ktoré sa líšia spôsobom spracovania. Medzi najznámejšie patria najmä čaje: zelené, čierne, biele alebo polo fermentované typu Oolong.

Autor: Samuel Schaller

Foto: Samuel Schaller

Video: youtube.com/c/ArchívLampa